Horten og Omegn Travforening

Stiftet 1. januar 1922

Norgesrekord av Flåtens oppdrett Normandie Royal!

9. oktober:
Fløy inn til norsk rekord

Skrevet av: Trond Asheim 21:44 09. oktober 2018 , kategori: Sport

Solvalla: Normandie Royal blåste forbi konkurrentene på oppløpet og vant på 11,0ak.

Det ble kjørt unna etter 09,9 første tusen. Det passet ypperlig for Normandie Royal og Ulf Ohlsson som travet i tredje utvendig. Ohlsson løftet ut Hamre-hoppa i siste sving og på oppløpet så det ut som konkurrentene sto stille i forhold til Normandie Royal. Vinnertiden ble 11,0a/1640. Det er en forbedring av NY Diamond In the Skys norgesrekord for hopper på distansen som var på 11,4. Normandie Royal fikk 70 000 svenske kroner for strevet. Stallvenninne Waffle Cone innledet i dødens før hun kom seg ned i lederryggen. Derfra fikk hun for sen åpning og endte på femte på 11,9.

(faksimile fra TGN)

Bjørnemyr Texa vant Th. Egnells Memorial!

Goop ladet opp med norsk kaldblods

Skrevet av: Kurt Hella 19:12 30. mars 2018 , kategori: Sport

Färjestad: Björn Goop ladet opp til påskeaften på Klosterskogen med seier bak den 6 år gamle kaldblodshoppa eid i Nykirke. 100 000 kroner var seieren verdt.
Bjørnemyr Texa fikk tet og ledet hele veien til lett seier verdt 100 000 kroner. 25,3v/1640 ble vinnertiden i et løp Skogli Viktor og Valle Mattis sørget for trippel norsk.

Brenne Rødi Norgesmester! TB 22/7-2017

Foto: Henning Døvle/Tønsbergs Blad

https://www.tb.no/sport/trav/kristiansand/brenne-rodi-tok-nm-tittel/s/5-76-596961

 

Brenne Rødi, nå i regi Eirik Høitomt, spurtet enkelt ned storfavoritten Ulsrud Tea i NM for kaldblodshopper på Sørlandets Travpark lørdag.

DEL

Triumfen var verdt hele 250.000 kroner for eierne, Johnny Rein fra Horten og Morten F. Johansen fra Nøtterøy. Brenne Rødi, med 2,3 millioner kroner på konto fra før, gjorde nå sin andre start i mester Høitomts regi. Det første forsøket, på hjemmebane i Jarlsbergs Grand Prix-uke, endte i galopp og en beskjeden premie. Nå holdt Brenne Rødi seg til rett gangart hele veien og vant i stor stil på gode 22.7a/2140 meter.

Seier til Delicious Dream på Jarlsberg! 31/3-2017

(foto: TB/Henning Døvle)

 

Delicious Dream gjør nærmest alt korrekt om dagen. Årets fjerde start resulterte i den tredje førsteplassen for Skoppum-traveren.

(Kilde: Tønsbergs Blad)

DEL

Anita Johannessen og Vidar Hansen er stolte eiere av den flotte fireårige hoppa som Truls Roar Wivestad står som oppdretter av.

– Historien er litt spesiell. Truls Roar var ute og joggetrimmet Delicious Queen, da traff han meg og han sa at hoppa var drektig og at jeg kunne få låne henne. Slik ble det, Delicious Dream er født hjemme i hagen hos oss. Jeg er takknemlig for at vi fikk muligheten til dette, for en slik hest hadde jeg aldri hatt råd til å kjøpe som åring, sier Anita Johannessen.

– Du er ikke ukjent med travsporten?

Nei, jeg har jobbet både for Frode Fladen og Hans Petter Tholfsen. Så ble det sju års pause fra trav, før lysten vendte tilbake. I fjor startet vi to ganger, det var litt utur med i bilde da, slik at vi måtte ut i prøveløp i år. Hun tegner godt, jeg tror vi er med i Oaks-revansjen om to uker. Mulig at vi starter der da, men slik det nå ser ut så er det selvsagt fireårsløpene som gjelder for Delicious Dream. Hun står inne i Derby, avslutter Anita Johannessen.

https://www.tb.no/sport/trav/tonsberg/joggetur-ble-til-vinnerhest/s/5-76-508699

Seier til Braute! TB 5.februar 2016

Ikke'no tull fra Tangen Braute

Tangen Braute måtte trave utvendig hele veien, men var allikevel helt klinkende klar vinner da han avviste angripende Pensjonene oppunder mål under fredagens Jarlsberg-løp.

SEIERSKLEMMEN: Monica Hansen eier sterke Tangen Braute sammen med ektemannen, Kjell Roar. FOTO: Henning Døvle

SEIERSKLEMMEN: Monica Hansen eier sterke Tangen Braute sammen med ektemannen, Kjell Roar. FOTO: Henning Døvle

Dermed kapret Skoppum-traveren karrierens andre førsteplass, og flere kommer utvilsomt bare femåringen stabiliserer seg.

Får være hingst

- Tangen Braute travet et kjempeløp sist etter galopp. 800 fra mål kjørte jeg oppi da han var så frisk, så derfor satte vi på både ørehette og propper i dag. Han har hingstenykker og gjør det litt vrient for seg, men det er mye krefter i hesten og eierne gjør en god jobb med ham, forteller kusk Geir Flåten.

- Han har tullet mye, ellers hadde han nok tjent mer penger så langt. Det er å håpe at han roer seg litt ned, han skal få være hingst, for hjemme på stallen er han positiv og grei, forteller Jarlsbergs plass-sjef Kjell Roar Hansen, som trener og eier hesten sammen med kona Monica.

Fullt hus på "hestegalla"

Fullt hus på hestegalla

Skrevet av Vidar Kalnes/Rolf-Henning Pedersen, Equus,  04.02.2016
Artikkelbilde
Utmerkelser: Avlsleder i DNT Anders Järnerot sammen med Johnny Rein (f.v.) og Lars O. Romtveit, som mottok utmerkelser for hestene sine. Foto: Vidar Kalnes

Det var «stinn brakke» da Horten og Omegn Travforening avviklet sin egen hestegalla med besøk av DNTs avlssjef Anders Järnerot

Mer korrekt er vel betegnelsen generalforsamling, men en betydelig del av kvelden gikk med til å feire et fantastisk sportslige 2015 med dertil hørende utmerkelser.

Rekordår

Med over 4,6 millioner kroner innkjørt på foreningens firbeinte, tre klasseløpstriumfer, norgesrekorder, banerekorder og 44 seirer totalt, har foreningen opplevd et år som man kanskje aldri vil komme opp mot.

– Jeg er svært imponert over resultatene til Horten. Selv om jeg følger med så godt jeg kan, var jeg ikke klar over at foreningen har en slik suksess.

Ordene tilhører Anders Järnerot, ansatt som avlssjef i Det Norske Travselskap på femte året. Järnerot ble invitert til årsmøtet av leder Thomas Rousalis, og avlssjefen la vekt på de positive sidene i norsk travsport. Utrolige prestasjoner i Frankrike av norskfødte hester mente han ville snu den negative trenden som oppdrettet har hatt de senere årene.

– Jeg forsøker å komme ut i lokale foreninger så langt det lar seg gjøre, og søndag besøkte jeg Momarken og deres liveoverføring fra Prix d' Amerique, kunne avlssjefen fortelle.

Solid på alle fronter

Foreningens årsberetninger, viste med all tydelighet at Horten og Omegn er en ytterst vital hestesportsforening, og ikke bare når det gjelder de sportslige framgangene. Foreningen har en bunnsolid økonomi og medlemmene er svært aktive på mange plan.

Svært populært, foruten selvsagt utmerkelsene, er jobben som gjøres hvert år med en videokavalkade av oppløpene til alle fjorårets vinnere i foreningen. 

Gjenvalg

Thomas Rousalis har vist seg som en ytterst kompetent og arbeidsom leder og tok gjenvalg. Med seg i styret får han Brede Frostad, nestleder, Yvonne Granstad, sekretær, Stig Gyllensten, kasserer, og Hege Rollstad, styremedlem.

Gjengangeren 1. juli 2015

Oppvokst med travsporten

Reporter og hesteeier: Stian Hallenstvedt har blitt travkjendis som intervjuer og programleder for Norsk Rikstoto.

Reporter og hesteeier: Stian Hallenstvedt har blitt travkjendis som intervjuer og programleder for Norsk Rikstoto. (Foto: )

Av

Hortensmannen Stian Hallenstvedt har både starthest og skal være arrangør under travfesten på Jarlsberg.

DEL

Les oss på nett i én måned for KUN 1 kr!

39-åringen, opprinnelig fra Andebu der han vokste opp med travsporten i stallen til onkelen Eivind Holtan, har blitt et kjent fjes på diverse TV-kanaler som programleder for travsportssendinger.

Bratt læringskurve

– Jeg jobbet først som stallmann hos Geir Kihle, Jan Morten Hansen og Thor Borg før jeg begynte som reporter under travkjøringene på Jarlsberg da jeg var 24 år. Noen år senere ble det en ytterst bratt læringskurve da Morten Langli hentet meg til daværende Digital Vision som leder for travsendingene der.

– Han skulle starte som fotballkommentator på TV og skulle liksom lære opp meg. Han forsvant imidlertid direkte og ønsket meg lykke til, ler Hallenstvedt, som siden har vært frilanser i Norsk Rikstoto med ansvar både for intervjuer på løpsdager og som programleder.

Under Grand Prix-travet er han imidlertid ansvarlig for alt rundt arrangementet med både travfest og alt annet som skjer.

– Sammen med en kamerat har vi et eventbyrå som har hatt denne jobben noen år, så jeg blir ikke å se bak en mikrofon disse dagene, sier han.

Finalehest

Travreporteren har selvsagt ikke kunnet unngå å bli hesteeier og er med i flere andelslag. Det som har fått størst oppmerksomhet, er Stall B.R. Norge, som det i alt er 13 eiere i.

– Selv har jeg en eierandel på fem prosent og er også ansatt som daglig leder.

– Det var i utgangspunktet Atle Kittelsen som kjøpte 23 unghester av oppdretter Bjørn Rishaug i Trøndelag. Kittelsen solgte så andeler til folk som ville være med, og der kom også jeg inn i bildet, forteller Hallenstvedt.

Andelslaget har en favoritt i Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling for 4-åringer, Diadora B.R, til start i finalen lørdag. Hesten har så langt vært knallgod og tjent 930.000 kroner.

– Dessverre er ikke alle hestene så gode, og vi har etter hvert redusert antallet til 13 hester hvorav to er utleid. Økonomisk er det selvsagt ingen gullgruve, men vi håper på en klassisk vinner om alt klaffer. Andelslaget har først og fremst en brennende interesse for sporten, og under Grand Prix-travet har vi seks hester til start – noe vi selvsagt gleder oss til, sier Hallenstvedt.

Trives på Skoppum

Morten Lura har 3-årige Ebba B.R. til start i et av unghestløpene torsdag. Hoppa startet karrieren med en flott 2. premie på Jarlsberg 12. juni.

– Jeg overtok hesten 1. mai som 2-åring og har en leiekontrakt med Stall B.R. Ebba sto hos Geir Kihle og var ganske tøff i gemyttet. Da Stall B.R. var tvunget til å redusere, fikk jeg leie. Det er god kapasitet i hesten, som travet 17.9 i debuten, forteller rogalendingen, som kjøpte hus og stallplass på Skoppum for et år siden.

– Her er det flotte treningsforhold og kort vei til mange baner. Jeg har jobbet med hest i alle år, blant annet i USA og hos Olle Goop i Sverige. Jeg har også gjennomført trenerskolen og starter kanskje opp igjen den virksomheten, sier 36 åringen til Gjengangeren.

13. 9- 2015      Tidenes klassiske fangst for foreningens eiere!

Tønsbergs Blad har dekket Klasseløpene på Bjerke. Les HER

Travsport.no har egen sak                                        Les HER

This Is It - Norgesrekord og HoppeDerbyseier          Les HER

Brenne Rødi   Hoppederbyseier                                 Les HER

 

Truls Wivestad Årets Ildsjel !

Under V75-kjøringa på Jarlsberg ble gledelig nok foreningens altmuligmann Truls Wivestad overrasket av DNTs Elin Bergseth med fortjent plakett som det håndfaste bevis på at han er Årets Ildsjel i Norge 2014.

Vi gratulerer Truls!

 

Årets ildsjel 2014

Skrevet av Anette Leiren,  26.05.2015
Artikkelbilde
Årets ildsjel Truls Roar Wivestad med prisutdeler Elin Bergseth. Foto; Hesteguiden.com

Styret hadde ingen betenkeligheter med å stille seg bak Hedersmerkeutvalgets innstilling for «Årets ildsjel 2014».

"Han har foruten å være mangeårig styreleder i sitt lokale travlag, vært en pådriver og primus motor for treningsanlegget deres. Han har organisert dugnader samt stadige oppgraderinger. Han er lagets «handyman» som fikser det meste hvis noe trenger reparasjoner, det være seg vogner eller øvrig utstyr. Anlegget har i dag rundt 50 brukere.
Ildsjelen er også selv en hestekar, noe seire i klassiske løp med egentrente hester beviser. Han deler villig av hestekunnskapen til nye hesteeiere og oppleves som hjelpsomheten selv. Han omtaler sporten positivt og er med på å tegne et godt bilde av travsporten for «utenforstående».
Hans lokale totalisatorbane, Jarlsberg travbane, nyter også godt av hans dugnadsinnsats. For sin gode innsats gjennom årene har han også blitt tildelt æresmedlemskap i sitt kjære travlag Horten og Omegn Travforening.
Årets ildsjel 2014 setter travsporten i sentrum!  Årets ildsjel 2014 er Truls Roar Wivestad".

Utdelingen av Årets ildsjel ble markert på Jarlsberg Travbane i forbindelse med lørdagens V75-kjøring. Styremedlem i DNT, Ellin Bergseth sto for overrekkelsen.

24.8 2011   Truls  og Orion viste bakskoa!

Truls vant kvalen til KG Bertmarks minne med Orion Hindø,les mer Her

Travforeningen i media

Her er de sakene vi har fremstått med i media de siste årene. 

Utover artikler i aviser blir det også skrevet en del om vår forening på travbanenes egne websider. Klikk på banenavnet for å lese hva som blir skrevet:

Jarlsberg Travbane 

Drammen Travbane 

BjerkeBanen  

2011 

27. februar 2011 Gjengangeren - Travforeningen gir til Løypemaskin.

2010

7. oktober 2010 Gjengangeren - Vertskap på Jarlsberg 

2009

23. januar 2009 Gjengangeren - Superfredager på Jarlsberg  

18. november 2009 Gjengangeren - 2 millioner innkjørt

18. november 2009 Gjengangeren - God sport i trav-foreningen 

2008

25. januar 2008 Gjengangeren - Solid år for travforeningen

17. mars 2008 Gjengangeren - Galopperte fra seier 

17. mars 2010 Tønsbergs Blad - Lovende Sesongstart  

21. november 2008 Gjengangeren - Hortendag på Jarlsberg 

22. november 2008 Tønsbergs Blad - French Song et godt kjøp 

2007

18. januar 2007 Gjengangeren - Super Rolly årets hest 

2. april 2007 Gjengangeren - Flott 3-åring 

22. september 2007 Gjengangeren - Hortensryttere i Unionstrav 

2006

19. januar 2006 Gjengangeren - Bra trykk i travsporten 

27. juli 2006 Gjengangeren - Kjemper om 300.000 kr 

2. oktober 2006 Gjengangeren - Flott 3. premie til Rei Spika 

29. desember 2006 Gjengangeren - Firello tjente mest i 2006 

2005

14. Januar 2005 Gjengangeren - Solid travsportår 

3. februar 2005 Gjengangeren - Wivestad overtar tømmene 

11. februar 2005 Gjengangeren - Ble holdt på pinebenken 

4. mars 2005 Gjengangeren - To flotte triumfer 

18. mars 2005 Gjengangeren - Arrangerer lokalkjøring

21. mars 2005 Tønsbergs Blad - Flåten i storform

8. april 2005 Gjengangeren - Fin form på stallen 

20. juni 2005 Gjengangeren - Sterk 4. plass i NM 

6. juli 2005 Gjengangeren - Hesteeier for en dag 

14. oktober 2005 Gjengangeren - Hesteauksjon på Skoppum 

17. oktober 2005 Gjengangeren - Med interesse for hest 

2004

2. januar 2004 Gjengangeren - Travsport på fransk 

29. januar 2004 Gjengangeren - Vant "In Absentia" 

2003

4. februar 2003 Gjengangeren - Egen galla

10. mars 2003 Gjengangeren - Håpløse forhold 

23. desember 2003 Gjengangeren - Ingen toppsesong 

2002

8. mars 2002 Gjengangeren - Favoritt fra Blix 

11. mars 2002 Gjengangeren - Ordnet pokalen 

2. oktober 2002 Gjengangeren - Kjemper om en halv million 

28. november 2002 Gjengangeren - Hvor havner seiersdekkenet? 

30. desember 2002 Gjengangeren - Over 2 mill. innkjørt 

Vi Sponser Horten og omegn Travforening!

Grasrotsandelen:

Send sms med

GRASROTANDELEN 991717420

til 2020 og få

Horten Travforening

som din Grasrotmottaker.

(Tjenesten er gratis)

Antall besøk på denne siden:

Terminlister 2017:

Nyttige sider: