Horten og Omegn Travforening

Stiftet 1. januar 1922

Kanonår for Horten Travforening, kjørte inn 800.000,- mer enn i 2017!

VINNERE: Morten Wivestad (f.v.), Truls Roar Wivestad, Ida Skaane, Terje Jensen, Hans Bø og Cristoffer Eriksen kunne alle motta synlige bevis på at deres firbeinte hadde levert varene i 2018. Lars Romtveit, Raymond Hope og Anders Berntsen var ikke til stede. Foto: Vidar Kalnes

HER følger et klipp fra Gjengangeren etter Generalforsamlingen for 2018 ført i pennen av Vidar Kalnes.


Generalforsamlinger i Horten og Omegn Travforening er langt mer enn tørre tall. Et av landets mest veldrevne lokallag har et høyst profesjonelt tilsnitt.

– Vi har etter hvert funnet en form for hvordan vi vil oppsummere travsportsåret. Det er mange som gjør en stor jobb i forkant for at det skal bli en hyggelig, interessant og stilig festaften, sier Thomas Rousalis, som ledet de frammøtte gjennom programmet med stor romslighet og humor.

Rousalis har vært leder og med i styret en årrekke, men valgte i år å tre ut. Kjenner vi oppdretteren fra Nykirke rett, blir han ikke vanskelig å be om foreningen er i behov av hans arbeidskapasitet og kunnskap.

Tre millioner innkjørt

38 hester har til sammen travet inn tett opp mot tre millioner kroner i 2018 mot 2,2 i 2017. Antall seirer ble skrevet til 48, 12 fler enn året før. Antall starthester hadde også økt fra 29 til 38.

To fyldige årsrapporter viser at foreningen har stor aktivitet på flere fronter og bidrar som sponsor i flere sammenhenger. Vi nevner kjapt sponsing av Ponniprisen under Vestfold hestegalla, sponsing av amatørchampionatet på Jarlsberg, sponsing av en ungdomsserie for kusker og et solid beløp til oppussing av ungdomsgruppas bu på Jarlsberg.

Horten Travforening bidrar også i Rosa Sløyfeaksjonen med 100 kroner for hvert løp foreningens hester vinner.

– Vi har hatt forholdsvis romslig økonomi og oppgaven vår er hele tiden å bidra til det beste for sporten når vi har anledning til det, sier Rousalis.


Imponerende kavalkade

Marius Bugge har hatt jobben med å sette sammen en alltid like populær seierskavalkade. Oppløpet av samtlige av foreningens hesters seiersløp ble vist på storskjerm. I tillegg var det satt sammen en svært så profesjonell presentasjon av foreningens tre største, i innkjørte penger, oppdrettere. Terje Jensen, Gunnar Flåten og Morten og Truls Roar Wivestad har alle hatt en kjempesesong som oppdrettere.

Foreningen hedret også eierne til hester i en rekke kategorier, noe som selvsagt er et av høydepunktene. Morten Wivestad og Truls Roar Wivestad kom best ut i så måte med hele fire priser som eiere av Årets hest, Revenue Lavec.

To ganger Hambletonian-vinner, Jørn Morten Kvikstad, bidro med et svært interessant foredrag om trening av unghester.
GA GODE RÅD: Jørn Morten Kvikstad (t.v.), her sammen med leder Tina Gabrielsen og Thomas Rousalis, fortalte om unghesttrening ut ifra hans egne opplevelser i USA. Foto: Vidar Kalnes

Suksess for far og sønn Wivestad: Revenue Lavec er Årets Hest

BEDRE OG BEDRE: Morten Wivestad og Truls Roar Wivestad har en ytterst kapabel traver i flinke Revenue Lavec. Foto: Vidar Kalnes
Publisert: 15. januar 2019, kl. 18:00

Truls Roar Wivestad og sønnen Morten Wivestad deler interessen for travsport. I 2018 ble deres Revenue Lavec mestvinnende hest i travforeningen.


– Konkurransen er hard, så det er moro å få den utmerkelsen på generalforsamlingen lørdag, er far og sønn skjønt enige om.

Vi møter dem i kafferommet på Stall Teppa der Kjell Roar Hansen og familien residerer. Veggene er tapetsert med bilder og seiersrosetter fra gammel og nyere tid.


Det har alltid vært travere på gården, og for en del år siden ble det bygget en ny stallbygning. Det skapte plass til et større antall hester, og det er flere amatører som leier stallplass og trener under toppforhold i anlegget rundt Teppa og Lørge.


– Bedre treningsforhold enn det vi har her, går det knapt an å ønske seg, mener Wivestad senior, som har hatt hester på Teppa i mange år.

Eier sammen

Truls Roar har hatt travhester så lenge vi kan huske, og flere gode også. Etter hvert kom Morten med på laget, og nå eier de hestene sammen.

Senior står for alt det praktiske med trening og stell mens Morten må betegnes som «sleeping partner». Begge er også med på oppdretterbiten, som de senere årene har vært svært så vellykket.


Startet med Fleip

Hesteholdet til Wivestad startet da han jobbet med nå avdøde Finn Jansen hos Kvikk Batterier i Ollebakken.


– Finn kom fra vognmannsslekt, og det ble til at vi kjøpte en kaldblodstraver av Kåre Kopstad. Fleip fikk ingen stor karriere, men interessen ble for min del tent for alvor. Jeg kjøpte Holmspjokken for en billig penge i 1974. Den ble ganske bra og travet inn 130.000 kroner, forteller Truls Roar, som også hadde en svært god traver i kaldblodsen Jerkano, som blant annet vant trøsteløpet til Norsk Travkriterium.

Trente fram derbyvinner

Trus Roar hadde stor suksess med Delicious Rhythm som faktisk vant hoppederby i 2001 og var kanskje den aller beste 4-åringen det året.

Hans Bø og Knut Dahlen hoppa, som faktisk også vant løp i Frankrike.

– En fantastisk hest, mimrer treneren, som også kan se tilbake på storløpsseier med hans egen Delicious Queen i Hoppekriteriet.


Mestvinnende

Tilbake til Årets hest, Revenue Lavec, som både er mestvinnende og hurtigste hest i travforeningen i 2018. 277.000 kroner har kommet innpå kontoen til eierne og rekorden forbedret til fine 12,2 med startbil.

– Og nettopp løpet han vant på Bjerke da han gikk rekorden, var kanskje årets aller beste, synes Morten.

– Da rundet han feltet på siste borte langsiden og var utrolig pigg den siste halve runden.


To ganger 50.000 kroner

Totalt vant Revenue Lavec fire løp hvorav to hadde en 1. premie på fine 50.000 kroner.

– Hesten gjorde en kjempesterk innsats på Åby, i et løp der Morten var mest interessert i å start, innrømmer senior.

– Jeg syntes det så fint ut på papiret. Pappa og kusk Lars Anvar Kolle var egentlig ikke så positive, men det endte heldigvis med at vi reiste til Göteborg, humrer Morten.

– Etter en 1.08-åpning den første halve runden, ble det rygg på lederhesten. Etter den tøffe åpningen trodde jeg det var slutt, men da Kolle viste han pisken på siste indre, skjøt hesten fart og vant med to-tre lengder. Han imponerte da, sier Truls.

På fire starter i Sverige ble det for øvrig 1.-, 2.- og 3. premie mens hesten satt fast bak slitne konkurrenter én gang.

2018 var for øvrig et år da det meste gikk som på skinner etter at Revenue Lavec ble kastrert på ettersommeren året før.

– Vi lot han få lang tid på seg før vi startet han forsiktig i gang. I løpet av fjoråret ble han gradvis bedre, og totalt sett ble det et veldig fint år. Hesten går alle distanser og har som regel en fin avslutning å by på, sier Wivestad senior og gjør Årets Hest klar for fotografering.


Klart for Hortensdagen: – Gledelig nok har vi en ny god sesong

Klappet og klart: Leder i Horten og Omegn Travforening, Tina Gabrielsen (t.v.) og sekretær, Yvonne Sørebø, kan ønske velkommen til Hortensdag på Jarlsberg. Foto: Vidar Kalnes
Publisert: 13. september 2018, kl. 10:07

Det var flere lokale hester som presterte godt på Bjerke sist helg, og fredag er det klart for Hortensdagen på Jarlsberg.

– Ja, det går slag i slag for foreningens to- og firbeinte om dagen. Gledelig nok er vi inne i en ny, god sesong for den lokale travsporten. Ett av høydepunktene er fredagens travkjøring på Jarlsberg der vi i Horten og Omegn Travforening får profilert oss som medarrangører og lokale bedrifter som sponsorer til løpene.

Det forteller leder i travforeningen, Tina Gabrielsen, til Gjengangeren.


Stinn brakke

Hortensdagen er svært populær både blant foreningens medlemmer, sponsorer og hesteeiere.

– Først en takk til alle som sponser løpene for oss. Ansatte fra disse er selvsagt invitert til Ulf Thoresen-rommet sammen med medlemmene der det blir servert middag, kaffe og kake. Det er alltid en hyggelig begivenhet for oss i foreningen å stå i spissen for Hortensdagen, selv om det selvsagt er mye jobb på forhånd. Vi regner med at det blir få ledige stoler fredag, sier Gabrielsen, og kan lokke med fine ekstrapremier til trenerne av vinnerhestene

– Trenerne får en travsele i tillegg til at det er gavepremie til oppasser og blomster til eier og kusk. Vi vet hesteeierne synes det er stas å vinne på Hortensdagen med de flotte ekstrapremiene vi har. Sponsorene er forresten på seremoniplass og deler ut premier i løpet de er sponsor for.


Populære tandemløp

En representant for hver sponsor får også kjøre tandemløp, noe som er en heftig opplevelse for dem som for første gang sitter bak en hest.

– Det er stor prestisje hos noen å vinne sponsorløpene, sier Tina Gabrielsen med en liten latter.

– Med rutinerte, profesjonelle kusker i vognene i tillegg, er sikkerheten alltid på topp, beroliger leder av travforeningen.


Fire lokale til start

Til fredagens løp er det meldt fire lokale hester.

Nils Johansens Torvald skal allerede ut i kveldens første løp. Senere på kvelden finne vi Anita Johannessens Delicious Dream og 3-åringene Eiken og Obama Royal. Sistnevnte eies av Gunnar Flåten.


55.000 til Brekke

Dagen før søndagens kriterie- og derbyløp, ble det kjørt divisjonsfinaler i V75 på Bjerke.

Best gjorde Gunnvor Brekke og Bjørn Brekkes Dreamy Queen det med en sterk 2. premie verdt hele 55.000 kroner i hoppedivisjonen.

– Vi er veldig fornøyde med det Dreamy Queen viser om dagen. Hun har hatt en flott sesong så langt og har den egenskapen at hun er sterk og går til mål, som det heter, sier Gunnvor Brekke, om hoppa de selv er oppdrettere av.


God helg for Wivestad

Truls Roar Wivestad hadde starthest både fredag og lørdag.

3-årige Dancing Queen sikret seg 3.-premie fredag mens Revenue Lavec ble offer for en altfor tøff åpning lørdag. Siden forsvarte hesten seg tappert fra tet, men ble sliten og endte som femte i mål med 9.000 kroner i premie i finalen i bronsedivisjonen. Wivestad eier for øvrig hestene sammen med sønnen Morten og har og har også hatt et flott år som oppdretter, også han.

Søndag vant Photo Lavec et eliteløp i varmblodsklassen. Hesten ble solgt tidlig fra Wivestad til en av landets største hesteeiere, Nils Munkhaugen.

Så langt i år har Wivestad-oppdrett travet inn 840.000 kroner.

Verdt å nevne er også Mira Star M. som tok en svært overraskende 6. premie i samme løp som Revenue Lavec lørdag og plusset på kontoen med fine 7.000 kroner. Tina Gabrielsen trener, og eier hesten sammen med Espen Flaatten.

Lars Romtveit hadde Jarand til start i kaldblodsderby. Det ble en sterk 5. premie etter startgalopp, hårfint fra 3.-premien.


Norgesrekord av Flåtens oppdrett Normandie Royal!

9. oktober:
Fløy inn til norsk rekord

Skrevet av: Trond Asheim 21:44 09. oktober 2018 , kategori: Sport

Solvalla: Normandie Royal blåste forbi konkurrentene på oppløpet og vant på 11,0ak.

Det ble kjørt unna etter 09,9 første tusen. Det passet ypperlig for Normandie Royal og Ulf Ohlsson som travet i tredje utvendig. Ohlsson løftet ut Hamre-hoppa i siste sving og på oppløpet så det ut som konkurrentene sto stille i forhold til Normandie Royal. Vinnertiden ble 11,0a/1640. Det er en forbedring av NY Diamond In the Skys norgesrekord for hopper på distansen som var på 11,4. Normandie Royal fikk 70 000 svenske kroner for strevet. Stallvenninne Waffle Cone innledet i dødens før hun kom seg ned i lederryggen. Derfra fikk hun for sen åpning og endte på femte på 11,9.

(faksimile fra TGN)

Bjørnemyr Texa vant Th. Egnells Memorial!

Goop ladet opp med norsk kaldblods

Skrevet av: Kurt Hella 19:12 30. mars 2018 , kategori: Sport

Färjestad: Björn Goop ladet opp til påskeaften på Klosterskogen med seier bak den 6 år gamle kaldblodshoppa eid i Nykirke. 100 000 kroner var seieren verdt.
Bjørnemyr Texa fikk tet og ledet hele veien til lett seier verdt 100 000 kroner. 25,3v/1640 ble vinnertiden i et løp Skogli Viktor og Valle Mattis sørget for trippel norsk.

Brenne Rødi Norgesmester! TB 22/7-2017

Foto: Henning Døvle/Tønsbergs Blad

https://www.tb.no/sport/trav/kristiansand/brenne-rodi-tok-nm-tittel/s/5-76-596961

 

Brenne Rødi, nå i regi Eirik Høitomt, spurtet enkelt ned storfavoritten Ulsrud Tea i NM for kaldblodshopper på Sørlandets Travpark lørdag.

DEL

Triumfen var verdt hele 250.000 kroner for eierne, Johnny Rein fra Horten og Morten F. Johansen fra Nøtterøy. Brenne Rødi, med 2,3 millioner kroner på konto fra før, gjorde nå sin andre start i mester Høitomts regi. Det første forsøket, på hjemmebane i Jarlsbergs Grand Prix-uke, endte i galopp og en beskjeden premie. Nå holdt Brenne Rødi seg til rett gangart hele veien og vant i stor stil på gode 22.7a/2140 meter.

Seier til Delicious Dream på Jarlsberg! 31/3-2017

(foto: TB/Henning Døvle)

 

Delicious Dream gjør nærmest alt korrekt om dagen. Årets fjerde start resulterte i den tredje førsteplassen for Skoppum-traveren.

(Kilde: Tønsbergs Blad)

DEL

Anita Johannessen og Vidar Hansen er stolte eiere av den flotte fireårige hoppa som Truls Roar Wivestad står som oppdretter av.

– Historien er litt spesiell. Truls Roar var ute og joggetrimmet Delicious Queen, da traff han meg og han sa at hoppa var drektig og at jeg kunne få låne henne. Slik ble det, Delicious Dream er født hjemme i hagen hos oss. Jeg er takknemlig for at vi fikk muligheten til dette, for en slik hest hadde jeg aldri hatt råd til å kjøpe som åring, sier Anita Johannessen.

– Du er ikke ukjent med travsporten?

Nei, jeg har jobbet både for Frode Fladen og Hans Petter Tholfsen. Så ble det sju års pause fra trav, før lysten vendte tilbake. I fjor startet vi to ganger, det var litt utur med i bilde da, slik at vi måtte ut i prøveløp i år. Hun tegner godt, jeg tror vi er med i Oaks-revansjen om to uker. Mulig at vi starter der da, men slik det nå ser ut så er det selvsagt fireårsløpene som gjelder for Delicious Dream. Hun står inne i Derby, avslutter Anita Johannessen.

https://www.tb.no/sport/trav/tonsberg/joggetur-ble-til-vinnerhest/s/5-76-508699

Seier til Braute! TB 5.februar 2016

Ikke'no tull fra Tangen Braute

Tangen Braute måtte trave utvendig hele veien, men var allikevel helt klinkende klar vinner da han avviste angripende Pensjonene oppunder mål under fredagens Jarlsberg-løp.

SEIERSKLEMMEN: Monica Hansen eier sterke Tangen Braute sammen med ektemannen, Kjell Roar. FOTO: Henning Døvle

SEIERSKLEMMEN: Monica Hansen eier sterke Tangen Braute sammen med ektemannen, Kjell Roar. FOTO: Henning Døvle

Dermed kapret Skoppum-traveren karrierens andre førsteplass, og flere kommer utvilsomt bare femåringen stabiliserer seg.

Får være hingst

- Tangen Braute travet et kjempeløp sist etter galopp. 800 fra mål kjørte jeg oppi da han var så frisk, så derfor satte vi på både ørehette og propper i dag. Han har hingstenykker og gjør det litt vrient for seg, men det er mye krefter i hesten og eierne gjør en god jobb med ham, forteller kusk Geir Flåten.

- Han har tullet mye, ellers hadde han nok tjent mer penger så langt. Det er å håpe at han roer seg litt ned, han skal få være hingst, for hjemme på stallen er han positiv og grei, forteller Jarlsbergs plass-sjef Kjell Roar Hansen, som trener og eier hesten sammen med kona Monica.

Fullt hus på "hestegalla"

Fullt hus på hestegalla

Skrevet av Vidar Kalnes/Rolf-Henning Pedersen, Equus,  04.02.2016
Artikkelbilde
Utmerkelser: Avlsleder i DNT Anders Järnerot sammen med Johnny Rein (f.v.) og Lars O. Romtveit, som mottok utmerkelser for hestene sine. Foto: Vidar Kalnes

Det var «stinn brakke» da Horten og Omegn Travforening avviklet sin egen hestegalla med besøk av DNTs avlssjef Anders Järnerot

Mer korrekt er vel betegnelsen generalforsamling, men en betydelig del av kvelden gikk med til å feire et fantastisk sportslige 2015 med dertil hørende utmerkelser.

Rekordår

Med over 4,6 millioner kroner innkjørt på foreningens firbeinte, tre klasseløpstriumfer, norgesrekorder, banerekorder og 44 seirer totalt, har foreningen opplevd et år som man kanskje aldri vil komme opp mot.

– Jeg er svært imponert over resultatene til Horten. Selv om jeg følger med så godt jeg kan, var jeg ikke klar over at foreningen har en slik suksess.

Ordene tilhører Anders Järnerot, ansatt som avlssjef i Det Norske Travselskap på femte året. Järnerot ble invitert til årsmøtet av leder Thomas Rousalis, og avlssjefen la vekt på de positive sidene i norsk travsport. Utrolige prestasjoner i Frankrike av norskfødte hester mente han ville snu den negative trenden som oppdrettet har hatt de senere årene.

– Jeg forsøker å komme ut i lokale foreninger så langt det lar seg gjøre, og søndag besøkte jeg Momarken og deres liveoverføring fra Prix d' Amerique, kunne avlssjefen fortelle.

Solid på alle fronter

Foreningens årsberetninger, viste med all tydelighet at Horten og Omegn er en ytterst vital hestesportsforening, og ikke bare når det gjelder de sportslige framgangene. Foreningen har en bunnsolid økonomi og medlemmene er svært aktive på mange plan.

Svært populært, foruten selvsagt utmerkelsene, er jobben som gjøres hvert år med en videokavalkade av oppløpene til alle fjorårets vinnere i foreningen. 

Gjenvalg

Thomas Rousalis har vist seg som en ytterst kompetent og arbeidsom leder og tok gjenvalg. Med seg i styret får han Brede Frostad, nestleder, Yvonne Granstad, sekretær, Stig Gyllensten, kasserer, og Hege Rollstad, styremedlem.

Gjengangeren 1. juli 2015

Oppvokst med travsporten

Reporter og hesteeier: Stian Hallenstvedt har blitt travkjendis som intervjuer og programleder for Norsk Rikstoto.

Reporter og hesteeier: Stian Hallenstvedt har blitt travkjendis som intervjuer og programleder for Norsk Rikstoto. (Foto: )

Av

Hortensmannen Stian Hallenstvedt har både starthest og skal være arrangør under travfesten på Jarlsberg.

DEL

Les oss på nett i én måned for KUN 1 kr!

39-åringen, opprinnelig fra Andebu der han vokste opp med travsporten i stallen til onkelen Eivind Holtan, har blitt et kjent fjes på diverse TV-kanaler som programleder for travsportssendinger.

Bratt læringskurve

– Jeg jobbet først som stallmann hos Geir Kihle, Jan Morten Hansen og Thor Borg før jeg begynte som reporter under travkjøringene på Jarlsberg da jeg var 24 år. Noen år senere ble det en ytterst bratt læringskurve da Morten Langli hentet meg til daværende Digital Vision som leder for travsendingene der.

– Han skulle starte som fotballkommentator på TV og skulle liksom lære opp meg. Han forsvant imidlertid direkte og ønsket meg lykke til, ler Hallenstvedt, som siden har vært frilanser i Norsk Rikstoto med ansvar både for intervjuer på løpsdager og som programleder.

Under Grand Prix-travet er han imidlertid ansvarlig for alt rundt arrangementet med både travfest og alt annet som skjer.

– Sammen med en kamerat har vi et eventbyrå som har hatt denne jobben noen år, så jeg blir ikke å se bak en mikrofon disse dagene, sier han.

Finalehest

Travreporteren har selvsagt ikke kunnet unngå å bli hesteeier og er med i flere andelslag. Det som har fått størst oppmerksomhet, er Stall B.R. Norge, som det i alt er 13 eiere i.

– Selv har jeg en eierandel på fem prosent og er også ansatt som daglig leder.

– Det var i utgangspunktet Atle Kittelsen som kjøpte 23 unghester av oppdretter Bjørn Rishaug i Trøndelag. Kittelsen solgte så andeler til folk som ville være med, og der kom også jeg inn i bildet, forteller Hallenstvedt.

Andelslaget har en favoritt i Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling for 4-åringer, Diadora B.R, til start i finalen lørdag. Hesten har så langt vært knallgod og tjent 930.000 kroner.

– Dessverre er ikke alle hestene så gode, og vi har etter hvert redusert antallet til 13 hester hvorav to er utleid. Økonomisk er det selvsagt ingen gullgruve, men vi håper på en klassisk vinner om alt klaffer. Andelslaget har først og fremst en brennende interesse for sporten, og under Grand Prix-travet har vi seks hester til start – noe vi selvsagt gleder oss til, sier Hallenstvedt.

Trives på Skoppum

Morten Lura har 3-årige Ebba B.R. til start i et av unghestløpene torsdag. Hoppa startet karrieren med en flott 2. premie på Jarlsberg 12. juni.

– Jeg overtok hesten 1. mai som 2-åring og har en leiekontrakt med Stall B.R. Ebba sto hos Geir Kihle og var ganske tøff i gemyttet. Da Stall B.R. var tvunget til å redusere, fikk jeg leie. Det er god kapasitet i hesten, som travet 17.9 i debuten, forteller rogalendingen, som kjøpte hus og stallplass på Skoppum for et år siden.

– Her er det flotte treningsforhold og kort vei til mange baner. Jeg har jobbet med hest i alle år, blant annet i USA og hos Olle Goop i Sverige. Jeg har også gjennomført trenerskolen og starter kanskje opp igjen den virksomheten, sier 36 åringen til Gjengangeren.

13. 9- 2015      Tidenes klassiske fangst for foreningens eiere!

Tønsbergs Blad har dekket Klasseløpene på Bjerke. Les HER

Travsport.no har egen sak                                        Les HER

This Is It - Norgesrekord og HoppeDerbyseier          Les HER

Brenne Rødi   Hoppederbyseier                                 Les HER

 

Truls Wivestad Årets Ildsjel !

Under V75-kjøringa på Jarlsberg ble gledelig nok foreningens altmuligmann Truls Wivestad overrasket av DNTs Elin Bergseth med fortjent plakett som det håndfaste bevis på at han er Årets Ildsjel i Norge 2014.

Vi gratulerer Truls!

 

Årets ildsjel 2014

Skrevet av Anette Leiren,  26.05.2015
Artikkelbilde
Årets ildsjel Truls Roar Wivestad med prisutdeler Elin Bergseth. Foto; Hesteguiden.com

Styret hadde ingen betenkeligheter med å stille seg bak Hedersmerkeutvalgets innstilling for «Årets ildsjel 2014».

"Han har foruten å være mangeårig styreleder i sitt lokale travlag, vært en pådriver og primus motor for treningsanlegget deres. Han har organisert dugnader samt stadige oppgraderinger. Han er lagets «handyman» som fikser det meste hvis noe trenger reparasjoner, det være seg vogner eller øvrig utstyr. Anlegget har i dag rundt 50 brukere.
Ildsjelen er også selv en hestekar, noe seire i klassiske løp med egentrente hester beviser. Han deler villig av hestekunnskapen til nye hesteeiere og oppleves som hjelpsomheten selv. Han omtaler sporten positivt og er med på å tegne et godt bilde av travsporten for «utenforstående».
Hans lokale totalisatorbane, Jarlsberg travbane, nyter også godt av hans dugnadsinnsats. For sin gode innsats gjennom årene har han også blitt tildelt æresmedlemskap i sitt kjære travlag Horten og Omegn Travforening.
Årets ildsjel 2014 setter travsporten i sentrum!  Årets ildsjel 2014 er Truls Roar Wivestad".

Utdelingen av Årets ildsjel ble markert på Jarlsberg Travbane i forbindelse med lørdagens V75-kjøring. Styremedlem i DNT, Ellin Bergseth sto for overrekkelsen.

24.8 2011   Truls  og Orion viste bakskoa!

Truls vant kvalen til KG Bertmarks minne med Orion Hindø,les mer Her

Travforeningen i media

Her er de sakene vi har fremstått med i media de siste årene. 

Utover artikler i aviser blir det også skrevet en del om vår forening på travbanenes egne websider. Klikk på banenavnet for å lese hva som blir skrevet:

Jarlsberg Travbane 

Drammen Travbane 

BjerkeBanen  

2011 

27. februar 2011 Gjengangeren - Travforeningen gir til Løypemaskin.

2010

7. oktober 2010 Gjengangeren - Vertskap på Jarlsberg 

2009

23. januar 2009 Gjengangeren - Superfredager på Jarlsberg  

18. november 2009 Gjengangeren - 2 millioner innkjørt

18. november 2009 Gjengangeren - God sport i trav-foreningen 

2008

25. januar 2008 Gjengangeren - Solid år for travforeningen

17. mars 2008 Gjengangeren - Galopperte fra seier 

17. mars 2010 Tønsbergs Blad - Lovende Sesongstart  

21. november 2008 Gjengangeren - Hortendag på Jarlsberg 

22. november 2008 Tønsbergs Blad - French Song et godt kjøp 

2007

18. januar 2007 Gjengangeren - Super Rolly årets hest 

2. april 2007 Gjengangeren - Flott 3-åring 

22. september 2007 Gjengangeren - Hortensryttere i Unionstrav 

2006

19. januar 2006 Gjengangeren - Bra trykk i travsporten 

27. juli 2006 Gjengangeren - Kjemper om 300.000 kr 

2. oktober 2006 Gjengangeren - Flott 3. premie til Rei Spika 

29. desember 2006 Gjengangeren - Firello tjente mest i 2006 

2005

14. Januar 2005 Gjengangeren - Solid travsportår 

3. februar 2005 Gjengangeren - Wivestad overtar tømmene 

11. februar 2005 Gjengangeren - Ble holdt på pinebenken 

4. mars 2005 Gjengangeren - To flotte triumfer 

18. mars 2005 Gjengangeren - Arrangerer lokalkjøring

21. mars 2005 Tønsbergs Blad - Flåten i storform

8. april 2005 Gjengangeren - Fin form på stallen 

20. juni 2005 Gjengangeren - Sterk 4. plass i NM 

6. juli 2005 Gjengangeren - Hesteeier for en dag 

14. oktober 2005 Gjengangeren - Hesteauksjon på Skoppum 

17. oktober 2005 Gjengangeren - Med interesse for hest 

2004

2. januar 2004 Gjengangeren - Travsport på fransk 

29. januar 2004 Gjengangeren - Vant "In Absentia" 

2003

4. februar 2003 Gjengangeren - Egen galla

10. mars 2003 Gjengangeren - Håpløse forhold 

23. desember 2003 Gjengangeren - Ingen toppsesong 

2002

8. mars 2002 Gjengangeren - Favoritt fra Blix 

11. mars 2002 Gjengangeren - Ordnet pokalen 

2. oktober 2002 Gjengangeren - Kjemper om en halv million 

28. november 2002 Gjengangeren - Hvor havner seiersdekkenet? 

30. desember 2002 Gjengangeren - Over 2 mill. innkjørt 

Vi Sponser Horten og omegn Travforening!

Grasrotsandelen:

Send sms med

GRASROTANDELEN 991717420

til 2020 og få

Horten Travforening

som din Grasrotmottaker.

(Tjenesten er gratis)

Antall besøk på denne siden:

Terminlister 2017:

Nyttige sider: